Vesta + Scandinavisch = thuis

Het is misschien wel de vraag die hem het meest wordt gesteld. “Wat gaan jullie dit jaar doen op de woonbeurs?” Bram van der Spek, decorateur en interieuradviseur bij Vesta, is de vraag inmiddels gewend sinds hij vier jaar geleden de rollende kamers op Wonen&Co introduceerde. Het antwoord op de vraag voor dit jaar is helder. “We gaan het warme thuisgevoel creëren. Het gedachtegoed is simpel, gewoon lekker thuis zijn. En dan bij Vesta”. De populaire Scandinavische woonstijl staat centraal. Maar dan wel op z’n Vesta’s. Anders. Zo heb je een Scandinavisch huis nog nooit gezien.

Anders en daardoor passend


Om Bram z’n handtekening te leren kennen, hoef je eigenlijk maar één typische Bram-uitspraak te weten: “Anders en daardoor passend”. In zijn eigen optrekje durft hij design met klassiek te combineren, mixt ‘ie stijlen en wisselt hij net zo vaak van kleur als de houder van wc-rol. Het durven te spelen met materialen en vormen vertaalt Bram naar Vesta’s immense huis (met een dak tot wel vijf meter) op Wonen&Co de beurs. Hierbij neemt hij de Scandinavische stijl als basis, met sobere meubelen en neutraal kleurgebruik. Het zijn vervolgens de kussens, lampen, bijzettafels en andere accessoires die de sfeer gaan maken.

Trends in 1 huis


Als er één plek is waar je de trends gaat spotten dan is dat in het ‘thuis’ van Vesta. Je ontdekt er kussens met grafische vormgeving, ronde en strakke vormen, harde materialen, planten en de natuurlijke trend.

En o ja, heb je een grote woonkeuken waar je één grote lange tafel wilt plaatsen? Bram laat je meteen zien dat je prima een grote eethoek kunt creëren door twee verschillende tafels te plaatsen.

“Het thema Thuis bij Vesta voeren we door in een woongedeelte, eetkeuken, werkplek, slaapkamer, loungeplek en een buitengevoel. We gaan hier contrasten aan toevoegen, bijvoorbeeld met zwart metaal en veel verschillende vormen. Het wordt meer dan ooit echt een huis waar je doorheen kunt lopen. Het wordt een thuis”.

Nog 15 minuten.
Nog 14, 13, 12…


”Staat alles goed? Nee, nog even snel dit. Moeten we dit niet anders neerzetten? Hmm, je hebt gelijk. Is dit 'm? Ja, dit is hem”. Klokslag 14 maart om 13.00 uur vliegen de deuren open van Wonen&Co de beurs. Een kwartier daarvoor wordt in Vesta’s thuis een klein kookpunt bereikt. Bram: ‘Tot ongeveer een uur voor tijd voel ik me als een kind in een snoepwinkel. Daarna begint de spanning zich op te bouwen, want het moet echt staan. De tienduizenden mensen wachten niet. Maar man, wat is het dan een lekker gevoel daarna. Het is één van de mooiste processen om mee te maken”.